LinusCare er en av fem bedrifter som er blitt nominert til prisen årets sosiale entreprenør, en åpen konkurranse som arrangeres av Ferd. De nominerte får 50.000,- kroner hver og prisen deles ut på konferansen ”Årets sosiale entreprenør 2014” den 13. februar 2014. Vinneren får en halv million kroner til videreutvikling av sitt selskap. De andre nominerte bedriftene er: Abildsø gård, PS:hotell, Monsterbedriften og Kompass Invest.

LinusCare utvikler smarte helseprodukter for barn og unge som har behov for sondeernæring. Selskapet ble startet av Nina Berntsson i 2011, og er oppkalt etter hennes sønn Linus. Tre år gammel ble han syk og avhengig av sondeernæring gjennom gastrostomi over flere år. Barn som har store ernæringsvansker, på grunn av sykdom eller en tilstand, kan få operert inn en gastronomiport i magen. Dermed kan flytende ernæring pumpes inn i mage eller tarm via en ernæringspumpe. Barna må bære med seg ernæringspumpe og næring i flere timer hver dag, enten i en stor, ukomfortabel ryggsekk eller hengende i et dryppstativ. Dette bidrar sterkt til å hemme barnets aktivitet og deltagelse på den sosiale arena sammen med jevnaldrende. Derfor utviklet Nina Linus Vesten, et bæresystem som gjør at barn kan leve et aktivt, spontant og lekent liv, til tross for behovet for sondeernæring. Vesten er svært lett i vekt, komfortabel og tilpasset for å minske belastningen på barnets rygg. Slanger og utstyr ligger skjult inne i vesten – noe som er en stor fordel ved lek og aktivitet. I 2013 fikk Linus Vesten en designpris for god design og funksjon hos Norsk Designråd. I tillegg til vesten leverer LinusCare flere andre produkter utviklet for å fremme livskvaliteten til barn og unge med gastronomi.
For mer informasjon om LinusCare, kontakt gründer og daglig leder Nina Berntsson, på telefon: +47 971 80 532 eller e-post: nina@linuscare.no.

For mer informasjon om Ferds sosiale entreprenører, se: http://www.ferd.no/sosiale_entreprenorer/sosiale_entreprenorer

Og om selve konferansen: http://www.ferd.no/sosent2014

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin