Nina Berntsson har fått Norsk Designråds «Merke for god design». Design har vært spesielt viktig for hennes produkter som brukes av barn med gastrostomi.

Utmerkelsene ble delt ut onsdag 17. april i Oslo under Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd.

– Merket for god design gis til de mest innovative og modige bedriftene og designerne vi har i Norge akkurat nå, sier Thea Mehl, prosjektleder i Norsk Designråd, til Designrådets nettside.

Nina Berntssons bedrift LinusCare har utviklet et bæresystem for barn med behov for sondenæring, i tillegg andre helseprodukter som gjør hverdagen lettere for barn med gastrostomi.

Ideen til produktet kom da sønnen Linus ble syk 3 år gammel, og fikk behov for næring gjennom en sonde i magen.

– Før Linus ble syk var han en svært aktiv gutt som elsket å være ute og leke i all slags vær, og det ble viktig for meg at Linus fortsatt fikk være ute og leke, selv om han nå var syk og orket mindre, sier hun.

– Jeg lette etter et bæresystem for pumpe og ernæring som var godt å være aktiv i, som var lett, og som han kunne bruke under yttertøy. Det fantes ikke, sier hun.

Svaret ble Linus Vesten, som hun utviklet selv. Vesten skjulte slangene og gjorde det lettere å bære rundt på utstyret. Dermed kunne Linus være aktiv igjen. Han ble ikke lenger begrenset av et dryppstativ, og store ukomfortable sekker. Senere har Nina utviklet andre produkter som gjør hverdagene enklere for barn og unge med gastrostomi.
Teksten er hentet fra Kvinnovasjon.no.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin